Bilmetro Lastbilar - först ut att leverera en Scania med nya 13-liters etanolmotorn

8/10, 2018 kl. 14:59

Fredagen den 5 oktober levererade Bilmetro Lastbilar Sveriges första lastbil med den nya 13-liters etanolmotorn. Motorn är på 410 hästkrafter och drivs av svensktillverkad etanol, ED95.

Bilen ingår i Bilmetro Lastbilars hyrflotta och hyrs ut till Josef Lindberg i Sandarne. Den kommer att köra etanol ED95 ut från Agroetanol, Lantmännens anläggning i Gävle till kunder i Mälardalen.

ED95, som etanolen till lastbilar kallas, är ett av fyra fossilfria drivmedel som Scania idag kan erbjuda motorer till (de övriga är biogas, RME och HVO). ED95 minskar koldioxidutsläppen med upp till 90% jämfört med diesel. 13-liters motorn kommer även att följas upp med en mindre 9-liters motor vilket gör att distributions- och anläggningsåkerier kommer kunna köra på ED95. I Sverige finns det idag två tillverkare av ED95, Agroetanol och SEKAB.

- Vi är väldigt glada över att få den första av den nya generationens förbättrade etanollastbilar till Bilmetro Lastbilar. I det skifte som sker till fossilfria transporter är ED95 ett viktigt drivmedel och det är extra roligt att vi ligger långt framme i ett hållbart kunderbjudande, säger Johan Améen nytillträdd VD på Bilmetro Lastbilar.

Kontakt:
Johan Améen
070-921 02 10
johan.ameen@bilmetro.se

Denna artikel är publicerad på Motormagasinet - motortidningen där alla får vara med via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Sara Herder

Sara Herder

Bilmetro

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2012-01-10

Bilmetro är ett av Sveriges ledande bilföretag med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland.
Företaget är återförsäljare för Vol... Läs mer

Kommentarer

skrotbil skrotbilen

Skrivet av skrotbil skrotbilen,

11/10, 2018 kl. 21:58

Vi står til rådighed! Det skal ikke længere være svært at skrotte sin bil. Vi som autoriseret firma sætter pris på miljøvenlig skrot og derfor er vi ekstra opmærksomme, når vi skrotter din bil på den mest hensigtsmæssige måde, som både vil gavne dig og MILJØET! Vi betaler den højeste skrotpræmie for din skrotbil.
https://skrotpriser.com/

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng