Gävles nya och bredaste bilverkstad

10/4, 2016 kl. 13:31

Många kunder har de senaste åren hittat till den lokala fristående verkstaden ES Bilservice på Sätravägen intill Franzens Plåt. Nu har de flyttat till ett mer strategiskt läge i nybyggda lokaler på Sörby Urfjäll intill Bilbesiktningen och öppnar upp en fullserviceverkstad i Meca-kedjans blå kulör. 

Eldsjälen Fredrik Vikström startade verksamheten 2010 tillsammans med kollegan Thomas Otterclou. De började då med försäljning av verktyg och tillbehör för kylindustrin genom postorderföretaget Envirosafe som idag levererar AC-tillbehör till hela Norden.
– Jag har hållit på med bilar hela livet och är praktiskt taget uppväxt på bilverkstad i Falun, berättar Fredrik. Eftersom vi bägge är mycket bilintresserade så kändes det som ett roligt och naturligt komplement till postorderverksamheten när vi kunde starta vår bilverkstad 2011 på Sätravägen mitt emot travet. Att jag tog kylcertifikat och vi blev specialiserade på att serva kylanläggningar på alla typer av bilar var ju ganska logiskt. Vi tillverkar även rör och slangar till entusiastbilar där det inte går att få tag i äldre delar som inte produceras längre.

Idag arbetar fyra stycken i de nybyggda verkstadslokalerna som har smygöppnat under april men som nu slår upp portarna för fullt.
– Att få växla upp till en fullskalig Meca-verkstad med alla de resurser som finns känns som ett otroligt roligt lyft. Det är mycket att göra så vi kommer inte att ha någon storslagen premiärhelg, förklarar Fredrik. Däremot kommer vi att bjuda alla våra kunder på fika, ha många prisvärda erbjudanden och fortsätta vara stans trevligaste verkstad förstås.

Målsättningen är att ha störst bredd på verkstadsutbudet så att kunderna kan få mesta tänkbara service vid samma tillfälle.
– Vi är rätt unika då vi har både däck, AC-service, reparationer samt fullservice av alla bilmärken. Det gäller både nya och begagnade bilar liksom samlarfordon. Det spelar egentligen ingen roll om det är en Volvo eller Rolls Royce då vi har god vana av de flesta fabrikat. 

När det gäller nya bilar har EU har satt regler för att säkra bilägarens rätt till att kunna få service, underhåll och reparationer på sitt fordon på den verkstad de själva väljer och till priser som styrs av konkurrens. 
– Det betyder att du som bilägare är fri att lämna in din bil precis var du själv vill, utan att riskera att dina garantier går förlorade. Detta är det faktiskt inte så många som känner till, menar Fredrik.

Kunderna är sedan tidigare både privatkunder och företag och flytten har tagits emot mycket bra.
– I och med att vi nu blir en del av Meca-kedjan får vi ett ännu större kundunderlag. En stor fördel för våra kunder är att här kan vi göra allting under samma tak. Vill du byta däck, ha bilen servad, AC´n kollad så kan vi göra allting på en gång i stället för att åka runt till flera olika verkstäder. En extra poäng är ju att vi ligger granne med Bilprovningen så har man fått en tvåa som behöver åtgärdas ombesiktigar vi bilen direkt i samband med reparationen.

En av de styrkor som tillkommit i en del av en större kedja är fri assistansservice.
– Ja, det ingår nu när man servar bilar hos oss som gått under 15.000 mil och som inte är äldre än 10 år. Det är bara att ringa assistansnumret, var du än är inom hela Norden, oavsett om det hänt en olycka, blivit något tekniskt fel, punktering, tappat eller låst in nyckeln eller fått slut på bensin. Det känns betryggande både för oss och våra kunder att kunna erbjuda de här formerna av backup.

En stor nyhet är att man nu också öppnar regionens första gasoldepå.
– Vi har sett ett stort behov av detta då den närmaste ligger i Uppsala. Vi kommer att sälja gasol på lösvikt. Det spelar ingen roll om kunden har tomma eller halvtomma tuber. I stället för att på traditionellt sätt gå in på macken och byta in sin tub som kanske innehåller ett par kilo gasol så väger vi av. Då får kunden exakt det den betalar för, till rätt pris dessutom. Förutom påfyllning kommer vi även att ha försäljning av produkter som gasolgrillar och terassvärmare.

Om ni tycker er känna igen Fredrik från något annat sammanhang så är det inte konstigt då han tidigare arbetat som etablerad kock inom restaurangbranschen i mer än 30 år. Där har han framgångsrikt startat, namngett och även coachat ett antal framgångsrika verksamheter. 
– Men nu för tiden lagar jag bara mat hemma - men massor av bilar i stället, hälsar Fredrik.


Om ES-Bilservice
ES-Bilservice utför proffsiga och renliga arbeten till bra priser och alltid med dig som kund i centrum. Vårt företag håller hög servicegrad och garanti på att ett riktigt bra arbete utförs. Vi servar och reparerar alla bilmärken även USA bilar.
ES Bilservice är en certifierad MECA verkstad.
I vår moderna verkstad erbjuder vi, bilservice, bromsservice, byte av framvagns detaljer, avancerad felsökning med OBD II diagnostik, reparationer, däckservice, rengöring av bilens ventilationssystem med Mist behandling och mycket mer. Testa våran moderna däckverkstad med bra service och låga priser på montering, balansering, försäljning av däck och fälgar till bra priser. Vi är Nr 1 på AC-service i Gävle, vi tillverkar även ac-rör och ac-slangar till entusiastbilar som det idag är omöjligt att få tag i nytt.
För mer information se: http://www.esbilservice.com

Om Meca
MECA är en verkstadskedja för alla vanligt förekommande bilmärken. Vi har kompetens att göra det som är bra för just din bil – och din plånbok. Vare sig du är ute efter reparation eller bilservice så kan du känna dig trygg med att du är i säkra händer hos oss. Vi finns på över 360 ställen runt om i landet, så var du än befinner dig har du alltid en modern och ansvarstagande bilverkstad med duktiga bilmekaniker i närheten. Att lämna bilen hos en MECA-verkstad är att göra ett bra val för din bil. Här kan du vara säker på att jobbet utförs med kvalitetssäkrade bilreservdelar samt att bilens garantier fortsätter att gälla när du rullat ut från verkstaden med en MECA-stämpel i serviceboken. Våra mekaniker har rätt kompetens och utbildningsnivå samt använder relevant utrustning. Dessutom är alla våra anslutna bilverkstäder egna företagare, vilket innebär att det finns ett stort personligt engagemang och en vilja att göra sitt yttersta för att du som kund ska bli nöjd till 100 %. På MECA-verkstaden får du träffa mekanikern öga mot öga och kan ställa frågor kring din bil och få praktiska tips för ditt bilägande.
För mer information se: http://www.meca.se

Denna artikel är publicerad på Motormagasinet - motortidningen där alla får vara med via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Gestrike Media AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer