Tänk dig ett Sverige där alla bilar går på el och laddar medan vi sover. Där batterier i bilarna inte bara levererar tillräckligt med energi för att ladda bilarna, utan även förse hem och kontor med energi så att överskotten kan användas av fler. Vilka möjligheter skapar detta för framtidens städer? Vad kan kommuner, stat och företag göra redan idag?

"Att kunna lösa de miljöutmaningar som vi står inför runt om i världen, kräver smarta idéer och nya sätt att se på traditionell energistyrning och konventionella distributionsmodeller är ett viktigt steg mot hur dessa utmaningar ska lösas. Med Intelligent Integration, som är en del av Nissan Intelligent Mobility, kommer elbilar att spela en avgörande roll i framtidens energistyrningssystem. Nissan kan redan idag ge konkreta exempel hur det fungerar i praktiken”, säger Alexandra Österplan, Kommunikationschef Nissan Nordic Sverige.

Välkommen till Nissans monter under eCar Expo - Svenska Mässan i Göteborg 29 november till 1 december så berättar vi mer om och visa hur Nissan Intelligent Mobility fungerar i praktiken.


Alexandra Österplan
Communications Manager Sweden
aosterplan@nissan-europe.com
Telefon: +46(0)706934751



Om Nissan Europe
Nissan har en av de mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden av alla utomeuropeiska tillverkare, med mer än 16 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Under 2018 Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland, tillverkades förra året fler än 600 000 bilar, inklusive prisbelönta crossovers, transportbilar samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil 2018. I strävan efter målet om nollutsläpp och noll dödsfall i trafiken leder Nissan vägen med visionen Nissan Intelligent Mobility. Designad för att leda Nissans produkter och teknik med en 360-graders strategi för framtida mobilitet och kommer att förankra kritiska företagsbeslut om hur bilar drivs, körs och hur de integreras i samhället.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se


Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se