Antalet hemleveranser i världens storstäder ökar. foodora satsar därför på att bygga upp en miljövänlig infrastruktur kring leveranser av dagligvaror, och först ut är Stockholm. Lokala lager och så många kompakta, utsläppsfria fordon som möjligt ger både snabbare leveranser och bättre stadsmiljöer.

- Vi tillsammans kan göra luften renare i städerna genom att bara ändra på det sätt vi tänker kring leveranser. Det är en självklarhet att vi ska använda så många klimatsmarta fordon vi kan när vi levererar i city, säger Hans Skruvfors, vd foodora Sverige.

- Bzzt är som skapt för den här typen av uppdrag. Våra fordon är kompakta, energisnåla och utsläppsfria men stora nog att leverera tyngre och flera varor. Blixtsnabba leveranser med minimalt klimatavtryck är vårt mellannamn, säger Sven Wolf, vd för och medgrundare av Bzzt, och fortsätter;

- Vi är väldigt glada att vårt samarbete med foodora nu utvecklas från leverans av restaurangmat till att inkludera dagligvaror. Lokal e-handel från butiker och lager i stan är en gamechanger på marknaden och kommer att växa snabbt. Både foodora och Bzzt passar perfekt för de här lösningarna och vi tror att många butiker kommer att haka på detta, avslutar Sven Wolf.

Om foodora
foodora är idag Sveriges populäraste Q-handelsplattform för hemleverans. Vi är en del av det globala företaget Delivery Hero Holding med säte i Berlin, Tyskland, och finns representerade i mer än 40 länder. Vi har idag över 4500 anslutna butiker och restauranger i Sverige som erbjuder utkörning och takeaway över hela landet. Hos oss arbetar närmare  2000 personer med bland annat försäljning, marknadsföring, ekonomi, kundtjänst, logistik samt teknik/produktutveckling.

Mer information finner du på www.foodora.se

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till www.presstjanst.se i samarbete med www.svenskpress.se.