Lagom till sommaren visar MINI upp en cabbad version av den helelektriska MINI Cooper SE. Inte som en serietillverkad modell, utan som en prototyp som byggs i ett exemplar i syfte att utforska elektrisk körning i nedcabbat format.

Prototypen kommer att visas för allmänheten för första gången vid det traditionella eventet "MINI Takes the States" i USA. De slingrande vägarna mellan Burlington i Vermont och Greenville-Spartanburg i South Carolina är perfekta för att ge MINI-communityt ett första intryck av den typiska MINI-gokartkänslan i en MINI Cooper SE Cabriolet.

Cabbad körglädje med smart funktionalitet

Det unika exemplaret är baserat på MINI Cooper S Cabriolet och använder drivlinan och batteripaketet från MINI Cooper SE. Tack vare den lilla elmotorn får bilen en harmonisk viktfördelning, som gynnar en smidig och lätthanterlig körning.

Elmotorn på 184 hk, liksom i MINI Cooper SE, överför den smidiga körningen med den kännetecknande gokartkänslan, till en värld av elektrisk mobilitet och möjliggör en acceleration från 0 till 100 km/h på 7,7 sekunder. Med en räckvidd på 230 kilometer (WLTP), är friluftskörning i stadsmiljöer såväl som långt bortom stadsgränserna möjliga. Den helt elektriska och därmed särskilt tysta suffletten i textel kan öppnas och stängas inom 18 sekunder. Med ett knapptryck kan suffletten aktiveras vid körning upp till 30 km/h och tillåter tre inställningar: öppen, stängd eller som taklucka.

Elektrifierad offensiv för en helelektrisk framtid

Detta unika exemplar visa på MINIs inriktning om att enbart fokusera på helelektriska modeller för framtiden. Från och med 2025 kommer inga fler bilar med förbränningsmotor att lanseras och 2027 kommer minst 50 procent av MINI:s globala försäljning vara helelektrisk. Senast 2030 räknar MINI vara ett helelektriskt varumärke.

För mer information, vänligen kontakta:
Carl Lindwall, informationschef BMW Group Sverige
@: carl.lindwall@bmw.se

 

Artikeln är publicerad för motormagasinet.nu i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.