När du överväger att köpa en kapsåg bör du ta hänsyn till flera faktorer, och valet mellan olika modeller kan påverka resultatet av ditt arbete avsevärt. För att hitta din kapsåg, se till att läsa våra tips före!

Det allra första du bör tänka på är sågens kraft och kapacitet. En kraftfullare motor möjliggör en smidigare skärning och hantering av olika materialtjocklekar. Kontrollera även sågens varvtal, eftersom detta påverkar hur rent snittet blir. Högre varvtal är ofta fördelaktigt för finare snitt.

Smart med geringfunktion

En annan viktig faktor att överväga är kapsågens geringkapacitet. Många kapsågar är utrustade med en geringfunktion som gör det möjligt att snedda sågen åt sidan för att göra sneda snitt. Detta är särskilt användbart vid arbete med snickerier eller när du behöver skapa vinklade skärningar för hörn eller ramar.

Om du ofta jobbar med mer avancerade projekt kan det vara fördelaktigt att investera i en kapsåg med dubbelt geringssystem. Dessa sågar kan luta åt både höger och vänster samtidigt, vilket ger en bredare möjlighet att skapa komplexa vinklar och korsningar.

Tänk på säkerheten

Säkerhet är alltid en prioritet när det gäller verktyg och kapsågar är inget undantag. Se till att välja en modell med tillräckliga säkerhetsfunktioner, som exempelvis ett skydd för klingan och en pålitlig start/stopp-mekanism.

Hitta en bra kapsåg

Om du är redo att hitta din kapsåg, besök gärna smaskin.se där det finns ett brett utbud av denna typ av såg. Det finns kapsågar som passar bra för trä så väl som det finns kapsågar som klarar av att kapa andra sorters material. Då bland annat stål, koppar, aluminium, plast och mycket mer.