XPENG Motors grundades 2015 och är ett ledande teknikföretag som fokuserar på smarta elbilar och mobilitetslösningar. Genom sina dotterbolag strävar XPENG efter att utforska och utveckla ett flerdimensionellt ekosystem för mobilitet, bland annat genom flygande bilar och robotteknologi.  

Öppnandet av butiken i Stockholm är en viktig del i XPENGs planer på att expandera sin verksamhet till fler europeiska länder under 2022. Sverige, Danmark och Nederländerna följer Norge, som var det första europeiska land som XPENG lanserades i.  

– Det var avgörande att vi etablerade oss på en av de viktigaste marknaderna i Europa. Vi är mycket glada över att öppna vår första egendrivna butik i Sverige. Öppnandet innebär en milstolpe i XPENGs ambition att växa och expandera i Europa, där vi vill introducera våra smarta elbilar. De är integrerade med avancerad teknologi som utvecklats internt av XPENG. Vi vill skapa en bättre hållbar mobilitetsupplevelse tillsammans med våra kunder, säger Leon He, vice vd för XPENG. 

På plats i XPENG Experience Store finns välutbildade produktrådgivare som kan svara på frågor, hjälpa till med den digitala beställningsprocessen och koordinera provkörningar inom en snar framtid. 

– Idag inleds ett nytt kapitel för XPENG med öppningen av vår första Experience Store här i Sverige, en nyckelmarknad för elbilar. Detta nya showroom gör att vi kan nå nya kunder och erbjuda en intuitiv upplevelse av våra smarta bilar. Tillsammans med Bilia kommer XPENG att bygga fler showrooms i andra städer runt om i Sverige, säger Elvis Cheng, regionchef för XPENG i Norden.   

Både XPENG P5 och P7 Wing Edition kommer att finnas i butiken. Modellerna uppvisar futuristisk design, en smart cockpit och enastående kvalitet. Mer detaljerad försäljningsinformation gällande modellerna kommer att kommuniceras av XPENG.  

För mer information vänligen kontakta: 
Veronica Nilsson, PR Manager, XPENG Sverige (veronica.nilsson@xiaopeng.com)  
+46 70 164 78 61  

För ytterligare uppdateringar om XPENGs verksamhet och den senaste utvecklingen, vänligen följ: 
Hemsida: se.heyxpeng.com  
Instagram: @xpengsverige 
Facebook: https://www.facebook.com/xpengsverige/ 

Om XPENG
XPENG är ett ledande teknikföretag som designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför smarta mobilitetslösningar. Detta inkluderar elfordon (EV), elektriska flygplan för vertikal start och landning (eVTOL) och robotteknologi. Vi är fokuserade på att skapa en mobilitetsframtid som använder eftertänksam och empatisk intelligens för att förbättra upplevelsen för förare överallt.

XPENG är engagerade i FoU, där över 40 % av våra anställda arbetar inom FoU-relaterade områden som hjälper till att utveckla vår växande produktportfölj. Företaget har skapat ett "full-stack Advanced Driver Assistance System” (XPILOT), såväl som ett smart operativsystem (Xmart OS) för en förbättrad upplevelse i bilen. XPENG har också utvecklat kärnfordonssystem för förbättrade köregenskaper, inklusive drivlinor och avancerad elektronisk arkitektur.

XPENG har sitt huvudkontor i Guangzhou, Kina med multiregionala kontor i Peking, Shanghai, Shenzhen, Silicon Valley och San Diego. 2021 etablerade XPENG sitt europeiska huvudkontor i Amsterdam, tillsammans med andra dedikerade kontor i Danmark, Tyskland, Norge och Sverige. XPENGs elbilar tillverkas i den helägda fabriken i Zhaoqing, Kina. För att ytterligare utöka vår produktionskapacitet är två nya självägda, smarta tillverkningsbaser för elbilar i Guangzhou och Wuhan under uppbyggnad.

För mer information om XPENG och vår produkttillgänglighet i Sverige, besök vår hemsida: se.heyxpeng.com

 

Artikeln är publicerad för motormagasinet.nu i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.